Για 8 μερίδες
- 2 φύλλα ζελατίνας, 7gr το κάθε φύλλο
- 500ml (2 φλιτζ.) φρέσκο γάλα
- 500ml (2 φλιτζ.) κρέμα γάλακτος
- 80gr ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλεσμένη Μαστίχα Χίου
- 1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα ψιλοκομμένα
- Το πιάτο αυτό από κάθε άποψη, αποτελεί μία παραλλαγή της παραδοσιακής Ιταλικής πανακόττας. Η Μαστίχα Χίου είναι αυτή που κάνει όλη τη διαφορά, δανείζοντας μια ιδιαίτερα εξωτική γεύση στην κρέμα. Αποτελεί ένα απολαυστικό επιδόρπιο για όλες τις εποχές, που είναι εύκολο στην ετοιμασία και κομψό.1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και την ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν βράση. Προσθέτουμε την Μαστίχα Χίου.
3. Σουρώνουμε τη ζελατίνα σε ένα λεπτό σουρωτήρι και την προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς πάνω στη φωτιά. Μόλις το μίγμα αρχίζει να σιγοβράζει, το βγάζουμε
από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φιστίκια.
4. Ρίχνουμε ίσες ποσότητες από την ψημένη κρέμα με Μαστίχα Χίου, σε 8 ποτήρια του μαρτίνι ή σε μικρά ατομικά μπολ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε, εάν το επιθυμούμε, με σιρόπι καραμέλας και γαρνίρουμε από πάνω με ψιλοκομμ ένα, ανάλατα φιστίκια.