Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kerkinitiswine.gr, μπήκαμε για να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε για το κρασί Κερκινίτις, και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις μας περίμεναν (επισκεφθείτε και εσείς την ιστοσελίδα αυτή, για να τις ανακαλύψετε μόνοι σας!!!).
Μία από αυτές ήταν και μία συνταγή- πρόταση του εστιατορίου ΕΥ ΖΗΝ, στις Σέρρες: (http://www.kerkinitiswine.gr/index.php?page=news_d&article_id=49)
Καλαμάρι γεμιστό με τυριά στη σχάρα
Υλικά για 2 άτομα
• 2 καλαμάρια (περίπου 600 - 700 gr)
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• 120 gr φέτα
• 40 gr κεφαλοτύρι
• πιπέρι λεμονάτο (lemon pepper)
ΕκτέλεσηΚόβουμε την πιπεριά σε ψιλούς κύβους, τρίβουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι. Τα ανακατεύουμε μαζί και προσθέτουμε πιπέρι λεμονάτο. Εφόσον έχουμε καθαρίσει τα καλαμάρια μας, γεμίζουμε το καλαμάρι με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει. Κλείνουμε το τελείωμα των καλαμαριών με οδοντογλυφίδα. Μαρινάρουμε τα καλαμάρια με ελαιόλαδο. Τέλος, τα ψήνουμε για 10 λεπτά από την μία και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά στη σχάρα.
Καλή μας όρεξη και στην Υγειά τους!!!
Μία από αυτές ήταν και μία συνταγή- πρόταση του εστιατορίου ΕΥ ΖΗΝ, στις Σέρρες: (http://www.kerkinitiswine.gr/index.php?page=news_d&article_id=49)
Καλαμάρι γεμιστό με τυριά στη σχάρα
http://www.kerkinitiswine.gr/index.php?page=news_d&article_id=49 |
Καλαμάρι γεμιστό με τυριά, στη σχάρα, συνταγή από το εστιατόριο Ευ ζην, στις Σέρρες |
• 2 καλαμάρια (περίπου 600 - 700 gr)
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• 120 gr φέτα
• 40 gr κεφαλοτύρι
• πιπέρι λεμονάτο (lemon pepper)
ΕκτέλεσηΚόβουμε την πιπεριά σε ψιλούς κύβους, τρίβουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι. Τα ανακατεύουμε μαζί και προσθέτουμε πιπέρι λεμονάτο. Εφόσον έχουμε καθαρίσει τα καλαμάρια μας, γεμίζουμε το καλαμάρι με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει. Κλείνουμε το τελείωμα των καλαμαριών με οδοντογλυφίδα. Μαρινάρουμε τα καλαμάρια με ελαιόλαδο. Τέλος, τα ψήνουμε για 10 λεπτά από την μία και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά στη σχάρα.
Καλή μας όρεξη και στην Υγειά τους!!!