Τυρόπιττα κανταϊφι από την Κρήτη και την Αρετή Μουλακάκη, που βρήκαμε στο facebook και νοστίμεψε η μαγιονέζα BRAVA!!!



ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΝΤΑΪΦΙ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗ!!!

Τυρόπιτα κανταΐφι 4 τυριά.

Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα, Κρήτη
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25-30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα, φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολο
Μερίδες : ταψάκι 23χ40 εκ.

Υλικά 1 συσκευασία κανταίφι
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
400 ml φρέσκο γάλα
Γέμιση
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. έμενταλ τριμμένο
100 γρ. ένταμ τριμμένο
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
4 κ.σ.
Μαγιονέζα Brava Λίγο πιπέρι
80 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο (100 γρ) και καβουρντίζουμε για 2-3 λεπτά το αλεύρι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να έχουμε μια ελαφρώς πηχτή κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τη μαγιονέζα Brava, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το μείγμα θα πρέπει να «στέκεται».
Ανοίγουμε με τα χέρια τα φύλλα κανταΐφι σε ομάδες , περίπου 15-16 μπάλες θα πάρει το ταψί μας και στο κέντρο προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα. Τυλίγουμε τη γέμιση με το κανταΐφι γύρω-γύρω και δημιουργούμε μπάλες.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψί μας. Τοποθετούμε κοντά κοντά τις μπάλες τυριών + κανταΐφι και από επάνω περιχύνουμε με ένα κουτάλι το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε από το βουτύρωμα του ταψιού. Τέλος ρίχνουμε με τον ίδιο τρόπο και την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου, έως ότου το κανταΐφι ροδίσει και τραγανίσει.
Η τυρόπιτα αυτή σερβίρεται και ζεστή και κρύα.

 
Καλοφάγωτη!!!
Νεότερη Παλαιότερη