RISOTTO GIALLO (ΚΊΤΡΙΝΟ ΡΙΖΟΤΤΟ)

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. ρύζι
75 γρ. τυρί τριμμένο parmegiano reggiano
100 γρ. βούτυρο
1,5 λίτρο ζωμό κρέατος
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
50 γρ. μεδούλι βοδινού
1 κουταλάκι του γλυκού, περίπου, ζαφορά


Risotto Giallo
(picture found on https://www.pinterest.com/pin/420523683929972127/)
Ζεστάνετε καλά λίγο από τον ζωμό κρέατος, βάλτε τον σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζαφορά. 
Κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι, βάλτε το σε ένα τηγανάκι με 50 γρ. βούτυρο μαζί με το μεδούλι και αφήστε το να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας, περίπου. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το για λίγο ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε μια κουταλιά βραστού ζωμού, ανακατέψτε και δυναμώστε τη φωτιά.
Στη συνέχεια, και σε μικρές δόσεις, προσθέστε το υπόλοιπο του ζωμού, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην αφήσετε το ριζότο να "στεγνώσει". 
Λίγο πριν το ρύζι ψηθεί εντελώς, προσθέστε στο μπολ τη ζαφορά που έχετε διαλύσει καλά στον ζωμό, και προσθέστε το μείγμα στο ριζότο, αφήνοντας για λίγο ακόμα, να ψηθεί. Πριν σερβίρετε, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, τη μισή ποσότητα του τριμμένου τυριού και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά, μαζί. 
Σερβίρετε σε πιατέλα ή μπολ, αφού πασπαλίστε την επιφάνεια του ριζότο, με άφθονο τριμμένο τυρί.
Καλή σας όρεξη!


Νεότερη Παλαιότερη