Η πίτσα ξεκίνησε από την Ιταλία για να κατακτήσει γαστρονομικά, ολόκληρο τον κόσμο. Πιστοί οπαδοί της και εμείς, για τις "δροσερές" μέρες που θα έρθουν, σας προτείνουμε μια εύκολη ζύμη, για να ζεσταθείτε, στη σκέψη της και μόνο.
Αφού την ετοιμάσετε και την ψήσετε, μαζί με τα υλικά που σας προτείνουμε εμείς ή άλλα που προτιμάτε αντ' αυτών, θα σας δίναμε μία πολύ καλή συμβουλή...
Τρώγεται καλύτερα μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Καλή σας επιτυχία!
πηγή φωτογραφίας: https://www.pinterest.com/pin/371406300490814574/ |
Υλικά
$ φλυτζάνια αλεύρι για ψωμί
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
2 κουταλιές της σούπας Αγνό Παρθένο Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/4 με 1 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
3-4 κουταλιές της σούπας Pesto με 1 1/2 φλυτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες.
Αλάτι, Πιπέρι.
Προετοιμασία
- Σε ένα μίξερ, τοποθετήστε το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι για τη ζύμη και βάλτε εμπρός το μίξερ σας στη χαμηλή ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα της σπάτουλας για να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Κατά διαστήματα, αν χρειασθεί, παίρνετε τα υπολείμματα του μείγματος από τα τοιχώματα του μπωλ και τα προσθέτετε στο κυρίως μείγμα. Στη συνέχεια, εάν -αφού προσθέστε, σταδιακά, το 1 1/4 φλυτζάνι νερού- δείτε ότι η ζύμη σας δεν έχει δέσει καλά, προσθέτετε το υπόλοιπο του νερού.
- Η ζύμη σας πρέπει να είναι μαλακή και "ελαστική", χωρίς να κολλάει ιδιαίτερα. Και πάλι, αν χρειασθεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι, για το ποθητό αποτέλεσμα.
- Σε αυτό το σημείο, αφαιρέστε το εξάρτημα της σπάτουλας και βάλτε το "αγκίστρι", που είναι ειδικό για τις ζύμες. Ανακατέψτε τη ζύμη για 6 με 8 λεπτά, βγάλτε την από τον κάδο του μίξερ, κρατήστε την απαλά στα χέρια σας και με ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδο αλείψτε την πάνω επιφάνεια και τις πλευρές της και τοποθετήστε την ξανά στον κάδο του μίξερ.
- Καλύψτε με ένα μαλακό καθαρό πανί και αφήστε την να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα περίπου, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Αφού η πίτσα σας είναι έτοιμη, προθερμάνετε τον φούρνο σας σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (θα πρέπει να έχει την ανάλογη ένδειξη, ή εκείνη του ψωμιού) και τοποθετήστε την πίτσα σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
- Κόψτε τη ζύμη στα δύο και τοποθετήστε το ένα κομμάτι πίσω στον κάδο του μίξερ, σκεπάζοντάς το και πάλι, με το ύφασμα.
- Με ένα "πλάστη", "ανοίξτε" τη ζύμη μέχρι να γίνει αρκετά λεπτή και στο κατάλληλο μέγεθος για να χωράει στο ταψί που θα την τοποθετήσετε για ψήσιμο.
- Τοποθετήστε την ανοιγμένη ζύμη σας σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ραντίστε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
- Προσθέστε το pesto στην επιφάνεια της ζύμης, αφήνοντας ακάλυπτο ελάχιστο διάστημα από τις άκρες της.
- Ρίξτε το τυρί και τα μανιτάρια από πάνω μαζί με όποια άλλα υλικά θέλετε. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
- Πολύ απαλά και χωρίς να τη γείρετε, για να μην χυθούν τα υλικά, σπρώξτε την πίτσα έξω από την αλευρωμένη επιφάνεια προς το ταψί που θα την ψήσετε και ψήστε για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρά τραγανή και το τυρί να έχει λυώσει και να κάνει φουσκάλες.
- Ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από το πάχος της ζύμης σας και από την ποσότητα των υλικών που έχετε τοποθετήσει σε αυτήν.
- Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε την από τον φούρνο, περιμένετε να κρυώσει ελαφρά, κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετε.