Τοματόσουπα με κρουτόν και παρμεζάνα

Υλικά
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας, ελαιόλαδο
Αλάτι, κατά προτίμηση
800 γραμμάρια, περίπου, ξεφλουδισμένα τοματάκια κονσέρβας, με το ζουμί τους
4 φλυτζάνια ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 φλυτζάνι croutons
60 γρ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

(Creamy tomato soup- picture found on www.onceuponachef.com)

Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια στο λάδι μαζί με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, περί τα 4 με 6 λεπτά.
2. Προσθέστε τις τομάτες, τον ζωμό κότας και τη ρίγανη. Συνεχίστε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίζει να πήζει, δηλαδή γύρω στα 10 με 15 λεπτά
3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα blender και λυώστε το για να γίνει ένας απαλός χυλός. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και γαρνίρετε με κρουτόν, πριν το σερβίρισμα.
Νεότερη Παλαιότερη