Μια συνταγή για κάτι νόστιμο και μάλλον υγιεινό, ιδίως για τις μέρες που βρέχει, όπως σήμερα. Μαγειρέψτε τα και θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας....
Υλικά
Υλικά
1 "σκαφάκι" μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/ φλυτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/ φλυτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις ζεσταθούν πολύ, προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου και σωτάρετέ τις ελαφρά, χωρίς να τις αφήσετε να πάρουν σκούρο χρώμα.
- Προσθέστε και τα μανιτάρια και ανακατέψτε ελαφρά.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί και αφήστε για λίγο τα μανιτάρια να ψηθούν και το κρασί να εξατμισθεί αρκετά.
- Στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τον μαϊντανό, ανακατέψτε με πολύ απαλές κινήσεις και σερβίρετε αμέσως.