H τονοσαλάτα τρώγεται και τις κρύες μέρες του χειμώνα, αρκεί να τη συνοδέψετε με ζεστό ψωμί (και του τοστ, μας κάνει), ένα ποτήρι καλό κρασί και καλή καρδιά...
Γι΄αυτό, σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή, που ναι μεν δεν έχει πολλές θερμίδες, αλλά μπορεί και να σας γίνει συνήθεια!
Υλικά
1 κονσέρβα τόνο
2/3 φλυτζανιού cottage-cheese, χωρίς λιπαρά, κατά προτίμηση
Οδηγίες
Γι΄αυτό, σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή, που ναι μεν δεν έχει πολλές θερμίδες, αλλά μπορεί και να σας γίνει συνήθεια!
(picture found on http://janiceameesglutenfree.com/) |
1 κονσέρβα τόνο
2/3 φλυτζανιού cottage-cheese, χωρίς λιπαρά, κατά προτίμηση
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1/4 μικρού (φρέσκου ή κόκκινου, ανάλογα με το γούστο σας) κρεμμυδιού, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κοτσανάκι celery, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
χυμό ενός λεμονιού
λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
- Πιπέρι, προαιρετικά
Οδηγίες
Απλούστατα, ρίξτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ, προσθέστε και πολύ λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο, προαιρετικά, ανακατέψτε καλά με 2 ξύλινες κουτάλες, σερβίρετέ την σε πιάτα πάνω σε μαρουλόφυλλα, και voilà...
Καλή σας όρεξη!