"Άκου να δεις παιδί μου, μου είπε κάποτε ένας γέρος ψαράς, που έφαγε όλη τη ζωή του στη θάλασσα, "η γνήσια κακαβιά είναι απλή, όλα τα άλλα είναι ψαρόσουπες. Εμείς οι ψαράδες, από τα παλιά χρόνια, σε όποιο όρμο αράζαμε, βάζαμε δυο πέτρες, στήναμε το τσικάλι, ανάβαμε φωτιά με κλαδιά από τριγύρω και ψήναμε την κακαβιά. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ψαράδες έφτιαχναν την κακαβιά στην παραλία σκάβοντας ένα μικρό λάκκο στα βότσαλα, βάζοντας μετά από πάνω την κατσαρόλα στην φωτιά που είχανε φτιάξει με μικρά ξύλα και φρίγανα". Η λέξη "κακαβιά" είναι αρχαιοελληνική και σημαίνει "το φαγητό που έχει μαγειρευτεί μέσα στον κάκαβο, ένα είδος χύτρας".
Ένα γευστικό ταξίδι επιθυμεί να προσφέρει και ο Chef de Cuisine Αστέριος Κουστούδης, με φρέσκα ψάρια από το βυθό στο πιάτο σας.
Τι λέτε, μπορείτε να αντισταθείτε;
Στέλλα Δαπέργολα