Κέικ βανίλιας με σοκολάτα
Τη συνταγή "υπογράφει" η Όλγα Τσολακάκη
‘Ένα κέικ "μαμαδίστικο" που πετυχαίνει πάντα, και όποιος το
δοκιμάζει μου ζητάει τη συνταγή. Στο γραφείο γίνεται ανάρπαστο. Όσο για τις
κόρες μου; Δεν αφήνουν ούτε ψίχουλο… Αν γλιτώσει βέβαια από τον μπαμπά…"
ΥΛΙΚΑ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική (πολλές φορές το φτιάχνω με ένα φλιτζάνι κρυσταλλική και ένα καστανή σε μια πιο υγιεινή εκδοχή)
- 3 αβγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- 1 πακέτο βούτυρο
- 1 βανιλίνη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα
- 1 φαρίνα κόκκινη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ζάχαρη άχνη ή κακάο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
το μείγμα. Μετά ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Έπειτα προσθέτουμε
το γιαούρτι και τα άλλα υλικά να αναμειχθούν και τελευταία τη φαρίνα μαζί με το
μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος προσθέτουμε και τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και
ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 50-60 λεπτά. Γαρνίρουμε με ζάχαρη
άχνη ή κακάο.
Καλή επιτυχία από την Όλγα, τις γλυκύτατες κόρες της και, φυσικά, τον μπαμπά της οικογένειας!
pentanostimo: Τους ευχαριστούμε πολύ!