(συνταγή από το βιβλίο: "Πώς να είσαι Παριζιάνα", των Εκδόσεων BELL. σελ. 58-59)
ΥΛΙΚΑ
1 καθαρισμένο κοτόπουλο
2 λεμόνια
1 μικρή συσκευασία μικρά λεμόνια κονφί (λεμόνια συντηρημένα σε άλμη -θα τα βρείτε σε καταστήματα delicatessen)
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
κανέλα σε σκόνη (ένα κουταλάκι του γλυκού ή ανάλογα με την προτίμησή σας)
Για 4-5 άτομα
Προετοιμασία: 15'
Ψήσιμο: 2 ώρες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς
- Βάζετε το κοτόπουλο σε μαντεμένια ή κεραμική γάστρα
- Παίρνετε το ξύσμα των 2 λεμονιών (αν δεν είναι βιολογικά, θα πρέπει να τα πλύνετε πολύ καλά προηγουμένως)
- Στύβετε το ένα λεμόνι και περιχύνετε το κοτόπουλο με το χυμό
- Ρίχνετε στον πάτο της γάστρας την άλμη των λεμονιών κονφί. Προσθέτετε το ξύσμα και τα λεμόνια κονφί κομμένα στη μέση
- Γεμίζετε το κοτόπουλο με το δεύτερο λεμόνι, αφού πρώτα το ξεφλουδίσετε
- Τρίβετε εξωτερικά το κοτόπουλο με την κανέλλα, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λάδι
- Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν το χρησιμοποιήσετε)
- Ψήνετε για 2 ώρες στον αέρα
- Μετά την πρώτη ώρα, γυρίζετε το κοτόπουλο για να ψηθεί και από κάτω
- Ύστερα από 45 λεπτά, το γυρίζετε ξανά και το περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας
Μην το αλατίσετε επειδή υπάρχει ήδη αρκετό αλάτι στην άλμη των λεμονιών κονφί
Καλή σας επιτυχία