ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ...αλά παριζιέν!



(συνταγή από το βιβλίο: "Πώς να είσαι Παριζιάνα", των Εκδόσεων BELL. σελ. 58-59)
ΥΛΙΚΑ
1 καθαρισμένο κοτόπουλο
2 λεμόνια
1 μικρή συσκευασία μικρά λεμόνια κονφί (λεμόνια συντηρημένα σε άλμη -θα τα βρείτε σε καταστήματα delicatessen)
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
κανέλα σε σκόνη (ένα κουταλάκι του γλυκού ή ανάλογα με την προτίμησή σας)

Για 4-5 άτομα
Προετοιμασία: 15'
Ψήσιμο: 2 ώρες
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς
  • Βάζετε το κοτόπουλο σε μαντεμένια ή κεραμική γάστρα
  • Παίρνετε το ξύσμα των 2 λεμονιών (αν δεν είναι βιολογικά, θα πρέπει να τα πλύνετε πολύ καλά προηγουμένως)
  • Στύβετε το ένα λεμόνι και περιχύνετε το κοτόπουλο με το χυμό
  • Ρίχνετε στον πάτο της γάστρας την άλμη των λεμονιών κονφί. Προσθέτετε το ξύσμα και τα λεμόνια κονφί κομμένα στη μέση
  • Γεμίζετε το κοτόπουλο με το δεύτερο λεμόνι, αφού πρώτα το ξεφλουδίσετε
  • Τρίβετε εξωτερικά το κοτόπουλο με την κανέλλα, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λάδι
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν το χρησιμοποιήσετε)
  • Ψήνετε για 2 ώρες στον αέρα
  • Μετά την πρώτη ώρα, γυρίζετε το κοτόπουλο για να ψηθεί και από κάτω
  • Ύστερα από 45 λεπτά, το γυρίζετε ξανά και το περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας
Μην το αλατίσετε επειδή υπάρχει ήδη αρκετό αλάτι στην άλμη των λεμονιών κονφί

Καλή σας επιτυχία