ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ με ΤΟΜΑΤΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!


Μια πεντανόστιμη συνταγή από τη φίλη, Γωγώ Θεοδωρογιάννη, την οποία και ευχαριστούμε. Μας την πρότεινε, τη δοκιμάσαμε και μας άρεσε πολύ. Γι΄αυτό και τη μοιραζόμαστε μαζί σας...

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200ο C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο.

Καλή σας επιτυχία!

pentanostimo, μπιφτέκια, πατάτες

Νεότερη Παλαιότερη