Μια πολύ νόστιμη, γευστική μαρμελάδα με βάση ένα από τα ωραιότερα φρούτα του καλοκαιριού, το σύκο. Δοκιμάστε την!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πολύ ώριμα σύκα
500 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι
200 ml νερό
2 φρέσκα φύλλα δάφνης
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Πλένουμε καλά τα σύκα και τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα τους
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το νερό και τη δάφνη. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για τριάντα λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Σημείωση: Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα σε κρύο πιατάκι και αν είναι πηχτή και "ζαρώνει", σημαίνει πως είναι έτοιμη.
Συμβουλή: Η φρέσκια δάφνη δίνει μια υπέροχη γεύση, μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένη.
Πηγή: real taste & style, #89