Σαλτσα πεστο


Χρησιμοποιώ το πέστο για ντιπ, σάλτσες και μαρινάδες, κάτι που με τον καιρό το μετέτρεψε σε απαραίτητο συστατικό της κουζίνας μου. Πλέον φροντίζω πάντοτε να υπάρχει τουλάχιστον ένα
βάζο στο ντουλάπι. Μέσα από πειραματισμούς, δημιούργησα αυτή την εύκολη συνταγή 10 λεπτών που πάντα ξετρελαίνει. Δοκιμάστε το και μη διστάσετε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας!

Αυτή είναι μια απλή κλασική συνταγή για σάλτσα pesto. Μπορείτε να τη φτιάξετε χρησιμοποιώντας ένα blender ή επεξεργαστή τροφίμων με 7 μόνο συστατικά για να έχετε μια φρέσκια και πεντανόστιμη σάλτσα.



Συστατικά


Θα χρειαστείτε 7 συστατικά:
  • 3 φλυτζάνια βασιλικό, (φρέσκα φύλλα. Για να μετρήσετε τον βασιλικό, καθαρίστε τον από τα χοντρά κοτσάνια και στη συνέχεια βάλτε απαλά τα φύλλα του στο φλυτζάνι που χρησιμοποιείτε για το μέτρημα).  
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρσκοτριμμένο
  • 1κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λεπτό
  • 1/2 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλυτζανιού, καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα


  • Πώς να φτιάξετε τη σάλτσα pesto:

    1. Χτυπήστε όλα τα υλικά (εκτὀς από το ελαιολαδο) σε ένα blender ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν όλα ψιλοκομμένα.
    1. Ρίξτε αργά το ελαιόλαδο.  Ενώ το blender ή ο επεξεργαστής τροφίμων δουλεύουν ακόμα, ρίξτε το ελαιόλαδο αργά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε έναν απαλό πουρέ, κάνοντας μικρά διαλείμματα αν χρειαστεί να αφαιρέσετε μείγμα από τα τοιχώματα του σκεύους σας.  Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η σάλτσα σας είναι πολύ παχύρρευστη, αραιώστε την με λίγο ελαιόλαδο ή νερό. 
    2. Αλατοπιπερώστε και δοκιμάστε.  Δοκιμάστε τη σάλτσα σας και αλατοπιπερώστε ξανά αν χρειαστεί. Επίσης, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ακόμη παρμεζάνα ή βασιλικό ή σκόρδο, αν θέλετε να τονίσετε αυτές τις γεύσεις. 
    3. Χρησιμοποιήστε την αμέσως ή αποθηκεύστε της.  Και μετά, απολαύστε την!

Νεότερη Παλαιότερη