Αυτή η κλασική συνταγή της Chiquita για μπανάνα σπλιτ με μαύρη σοκολάτα και φουντούκια θα ικανοποιήσει απόλυτα τους λάτρεις της σοκολάτας, καθώς αποτελεί ένα ιδανικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση με τα άφθονα θρεπτικά συστατικά! Επίσης, είναι ένα διαχρονικό γλυκό που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και να απολαύσετε ακόμη και μετά από κάποιο εορταστικό γεύμα των ημερών αυτών.
Οι λάτρεις του παγωτού (εκτός από εκείνους της σοκολάτας), θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα...!
Οι λάτρεις του παγωτού (εκτός από εκείνους της σοκολάτας), θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα...!
Υλικά για 2 άτομα
* 2 μπανάνες Chiquita
* 4 μπάλες παγωτό βανίλια
* 15ml ηλιέλαιο για το ταψί
* 5 hazelnuts
* 60 γραμμάρια νιφάδες μαύρης σοκολάτας
* 5 hazelnuts
* 60 γραμμάρια νιφάδες μαύρης σοκολάτας
1. Ξεφλουδίστε και κόψτε τις μπανάνες Chiquita στη μέση κατά μήκος.
2. Ρίξτε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και σωτάρετε τις μπανάνες Chiquita σε μέτρια θερμότητα μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Κάθε τόσο να τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
3. Ψιλοκόψτε τα φουντούκια.
4. Λιώστε τις νιφάδες μαύρης σοκολάτας σε μπαιν μαρί.
5. Βάλτε τις μπανάνες Chiquita σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με τη λυωμένη μαύρη σοκολάτα και πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Προσθέστε τις μπάλες παγωτό βανίλια δίπλα στις μπανάνες Chiquita.
Source: chiquita.gr
Source: chiquita.gr