Τιραμισού Photo credit: Vika Aleksandrova |
O καιρός όλο και ζεσταίνει δίνοντάς μας αφορμές και έμπνευση για δροσερές, απολαυστικές συνταγές.
Τη συνταγή μου έδωσε μια πολύ καλή φίλη, τη δοκίμασα και λέω να την κάνω συχνά, για ευνόητους λόγους :-)
Από υλικά θα χρειασθείτε...
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
5 κουταλάκια του γλυκού Nescafé
7 κουταλάκια του γλυκού κακάο
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.
Tip: προσέξτε ώστε η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή για
να μην "αφρίσει" το μείγμα σας και χυθεί.
Θα χρειασθείτε ακόμη:
400 γραμμάρια σαβαγιάρ
&
Για την κρέμα:
1 κουτί morfat
1 κουτί ζαχαρούχο
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
4 βανίλιες
Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά με μίξερ χεριού.
Οδηγίες
Παίρνουμε τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι
(καλύτερα να το έχετε αφήσει να δροσίσει λίγο)
και τα στρώνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε σχετικά.
Προσθέτουμε μια στρώση κρέμα, άλλη μια στρώση σαβαγιάρ
και άλλη μια στρώση κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κακάο.
Tip: Αφήστε για 3-4 ώρες το τιραμισού πριν το σερβίρετε.
Θα το απολαύσετε περισσότερο.
Καλή επιτυχία!
Ρένα