Μπανανόψωμο, ή, αφράτο και ζουμερό ψωμί




Φτιαγμένο με γευστικές ώριμες μπανάνες Chiquita, βρώμη, σιρόπι σφενδάμου και τραγανά καρύδια, αυτό το αφράτο και ζουμερό μπανανόψωμο «παντρεύει» τις μπανάνες με υγρά και στεγνά υλικά και δίνει ένα παραδεισένιο κέικ.  

Αυτή είναι η καλύτερη και πιο αγαπημένη μας συνταγή, την οποία

λατρεύουμε εδώ και πολλά χρόνια – και όταν τη δοκιμάσετε θα κατάλαβε το γιατί! Είναι εύκολη, ζουμερή και με υπέροχη γεύση μπανάνας. Για μια διασκεδαστική πινελιά μπορείτε να βάλετε επιπλέον μπανάνα από πάνω.


Η συνταγή

4 ώριμες μπανάνες Chiquita

1 μπανάνα Chiquita για γαρνίρισμα

80 ml ηλιέλαιο

200 γρ.αλεύρι σίτου

150 γρ. σε κρυσταλλική μορφή

1 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι


Οδηγίες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C

Σε ένα μπωλ, λυώστε τις μπανάνες με ένα πηρούνι. 

Αναμείξτε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν σωστά.

Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέϊκ και μεταφέρετε εκεί το μείγμα.

Ξεφλουδίστε τη μπανάνα για το γαρνίρισμα και κόψτε τη στη μέση κατά μήκος.

Τοποθετήστε την πάνω από το μείγμα και ψήστε για 50-60 λεπτά.


Το μπανανόψωμο, μετά από αυτή τη συνταγή, θα μπει στη ζωή σας.


Καλή επιτυχία!

Ρ. Κάντζα


Νεότερη Παλαιότερη