7 + 1 Pasta Cooking Secrets



Pasta Secrets

"ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ"

Τα ζυμαρικά δεν λείπουν ποτέ σχεδόν από το Ελληνικό τραπέζι, μαγειρεμένα με πολλές  μεθόδους και παραδοσιακές συνταγές.

Υπάρχουν, όμως, διάφορες συμβουλές που τα ακολουθούν και εγγυώνται ένα

γευστικότερο ή καλύτερο γενικό αποτέλεσμα αναφορικά με τον τρόπο μαγειρέματος (βρασμού).

Συμβουλές που τα κάνουν, απλά, απολαυστικότερα. Όπως κάποιες από αυτές, που ακολουθούν...

1.Για να βράστε τα ζυμαρικά, επιλέξτε ένα πολύ ευρύχωρο μαγειρικό σκεύος ώστε τα ζυμαρικά να κινούνται άνετα μέσα σε αυτό. Η "ελευθερία στην κίνηση", έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στην τελική εικόνα τους...

2. Φροντίστε ώστε το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά σας, να είναι στην απαραίτητη ποσότητα, αρκετή ακόμη και τότε που τα ζυμαρικά θα αρχίσουν να βράζουν και θα φουσκώσουν. Η πείρα έχει δείξει ότι για κάθε 250g ζυμαρικών, χρειάζονται τουλάχιστον 3 λίτρα νερό. Μην τους το στερήσετε :-)

3. Μην αλατίζετε το νερό πριν φτάσει σε σημείο βρασμού, διαφορετικά θα κάνουν πολύ περισσότερη ώρα να βράσουν.



4. Βράστε καλά το νερό πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά σε αυτό. Το άμυλο απορροφά το νερό άμεσα και αν το νερό δεν έχει τη σωστή θερμοκρασία, τα ζυμαρικά σας θα γίνουν "πλαδαρά".

5.  Όση ώρα τα ζυμαρικά βράζουν, φροντίστε να τα ανακατεύετε συχνά (3-4 φορές, τουλάχιστον). Αυτό θα τα εμποδίσει από το να κολλήσουν.

6. Ακολουθείτε τις οδηγίες βρασμού που υπάρχουν στη συσκευασία των ζυμαρικών, αλλά όχι κατά γράμμα. Δύο με τρία λεπτά πριν λήξει ο χρόνος βρασμού, βγάλτε λίγα από αυτά και δοκιμάστε αν είναι έτοιμα, ή αν είναι έτσι όπως τα προτιμάτε. Μην τα παραβράζετε.

7.  Πριν στραγγίξτε τα ζυμαρικά, κρατήστε ένα φλυτζάνι από το νερό στο οποίο τα βράσατε και χρησιμοποιείστε το στη σάλτσα που θα ετοιμάσετε στη συνέχεια. Θα βοηθήσει πολύ τη σάλτσα σας να δέσει.


Και pasta secrets έπεται συνέχεια...


 

Νεότερη Παλαιότερη