Χριστουγεννιάτικα εύκολα κρουασάν σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για λαχταριστά κρουασάν που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο γάλα ή ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
- λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα προαιρετικά
Για τη γέμιση
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα ψιλοκομμένη (170 γρ)
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπήστε στο μίξερ με το φτερό το τυρί και το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέστε το αλεύρι που το έχετε αναμείξει με το αλάτι και τον κουρκουμά.
- Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.
- Φτιάξτε με τη ζύμη 1 μπάλα, κλείστε τη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι , ανακατέψτε τα υλικά για τη γέμιση και αφήστε τη στην άκρη σε ένα μπολ.
- Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού και ενός πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ένα περίπου ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 30 Χ 40 εκ.
- Κρατήστε τη μεγάλη του διάσταση παράλληλη στον πάγκο της κουζίνας σας.
- Σκορπίστε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου εκτός από 2 εκ από την πάνω μεριά του φύλλου. Το σημείο αυτό το αλείφετε με λίγο νερό.Τυλίξτε σε σφιχτό ρολό.
- Αν θέλετε βάλτε το ρολό στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να σφίξει. Επίσης μπορείτε να το αφήσετε σκεπασμένο με μεμβράνη μέχρι 2 ημέρες και μετά να το κόψετε για να έχετε ολόφρεσκα κρουασάν τη στιγμή που επιθυμείτε.Κόψτε σε φέτες πάχους 2 εκ..
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα και βάλτε τις φέτες όρθιες σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
- Αλείψτε την πάνω επιφάνεια με γάλα ή με το αυγό και αν θέλετε σκορπίστε και λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά. Βγάλτε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί γιατί αλλιώς κολλάνε λόγω της ζάχαρης που καραμελώνει. Αφήστε να κρυώσουν λίγο και καταναλώστε τα.