Μια συνταγή για δύναμη και ενέργεια θα σας δώσω σήμερα, ένα "δώρο" από τη Nivea, σε ένα press event που είχα παραστεί.
Τα υλικά που θα χρειασθείτε (έχουν υπολογισθεί για 7 μερίδες), είναι:
100 gr. ινδοκάρυδο
100 gr. αμύγδαλα ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
100 gr. ξερά φρούτα της επιλογής σας
50 gr. λιναρόσπορο
50 gr. σουσάμι
150 ml μέλι
50 ml σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι & ξύσμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα μπαχαρικά
και τα απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το σησαμέλαιο και τον χυμό του πορτοκαλιού
σε χαμηλή φωτιά.
Περιχύνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε
ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170ο C
Αφήνουμε τη granola να κρυώσει καλά και την θρυμματίζουμε
σε κομμάτια.
Αποθηκεύουμε σε βάζο.
Η πρότασή μας;
Απολαύστε καθημερινά, (για πρωϊνό, ιδανικά) 50 gr. από τη σπιτική granola, με γιαούρτι!
Επιμέλεια: Ρένα Κάντζα