Τη συνταγή για την εορταστική σαλάτα ζυμαρικών, την δανείστηκα από τη Βικτώρια Γιανναρά, το website της οποίας αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε.
Πέρα από τις εξαιρετικές συνταγές της, πολλές από τις οποίες ετοιμάζονται με τα λαχταριστά ζυμαρικά που αποτελεί οικογενειακή της υπόθεση (ΗΛΙΣ), θα μπορέσετε να θαυμάσετε τις φωτογραφίες της, μια και η Βικτώρια είναι και πολύ ταλαντούχα φωτογράφος.
Για την Εορταστική Σαλάτα Ζυμαρικών, η Βικτώρια, αναφέρει:
Μπορεί να παρασκευαστεί πολύ γρήγορα ενώ τα διάφορα χρώματα και οι αντιθέσεις δημιουργούν ένα εορταστικό συναίσθημα. Νόστιμη και πολύ εντυπωσιακή, σας εγγυώμαι ότι ο καθένας που θα καθίσει στο τραπέζι σας, θα ενθουσιαστεί με αυτή τη σαλάτα. Τη συνταγή, τη δοκίμασα πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια από την φίλη και sous chef, την Argentina Gutu και από τότε έχει καθιερωθεί ως αγαπημένο συνοδευτικό στο εορταστικό μας τραπέζι ! Victoria Giannara
Η Συνταγή...
Μερίδες : 6
Υλικά
- 500 γρ. Παπαρδέλες ΗΛΙΣ
- 1 ματσάκι άγρια ρόκα
- 50 γρ. ρόδι
- 50 γρ. ξερά σύκα με γέμιση αμύγδαλο ΚΟΥΝΟΣ
- 50 γρ. παπαρουνόσπορο
- Αλάτι
για το dressing
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. μέλι πορτοκαλιάς «Χρυσόμελο»
- Χυμό από 1 ½ λεμόνι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Βράζουμε τις παπαρδέλες σε καλά αλατισμένο νερό μέχρι να είναι “al dente”.
- «κρυώνουμε» τα ζυμαρικά μας με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μας με τη ρόκα, το ρόδι, τα ξερά σύκα και τον παπαρουνόσπορο.
- Σερβίρουμε σε ατομικό πιάτο ή μπολ ρίχνοντας το dresing από πάνω.
Πηγή: victoriagiannara.com (για περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές, επισκεφθείτε το website της, Θα ανακαλύψετε πολλά και ενδιαφέροντα!)