ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ


 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ

  • 1 πακέτο χυλοπίτες Μετσοβίτικες ΗΛΙΣ
  • Ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
  • 250 γρ ντομάτες τριμμένες
  • 10 χρωματιστές πιπεριές
  • 150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο 
  • αλάτι-πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, στη συνέχεια το κοτόπουλο με την πέτσα από κάτω, και αφήνουμε να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά, μετά επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη του πλευρά. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Προσθέτουμε την τομάτα τις πιπεριές και τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε το σκεύος μας κι αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ενδιάμεσα για 45 λεπτά με 1 ώρα.
  • Προς το τέλος του χρόνου ξεσκεπάζουμε το τηγάνι, για να φύγουν τα υγρά.
  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μία κατσαρόλα, σε χρόνο λιγότερο της συσκευασίας, & στραγγίζουμε. 
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και προσθέτουμε μέσα τις χυλοπίτες, ανακατεύοντας για 2 λεπτά περίπου.
  • Τέλος, προσθέτουμε & το κοτόπουλο ξανά.


Πηγή: https://www.ilispasta.gr/el/
Νεότερη Παλαιότερη