Αφού - τι κρίμα- είναι ακόμη κλειστά τα καταστήματα εστίασης, και άρα κάπως πιο δύσκολο να απολαύσουμε αυτά που θέλουμε, να σας "τρατάρουμε" μια συνταγή για λαχματζούν, που δανειστήκαμε από το pontosnews.gr
Δοκιμάστε την...
- Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε τρεις ώρες να φουσκώσει σε ζεστό μέρος όπως τα τσουρέκια.
- Κόβουμε σε μπαλάκια των 40/50 γρ. και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σαν δίσκους.
- Πλάθουμε τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί (ψιλοκομμένα τα λαχανικά), και στη συνέχεια βάζουμε πάνω στα πιτάκια δύο κουταλιές από το μίγμα και το στρώνουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι τις άκρες.
- Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200° και ψήνουμε για περίπου 45΄.
- Πηγή: evaparakentaki.com - www.pontosnews.gr