Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό - Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
ΥΛΙΚΑ
- 4 τσιπούρες ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, ολόκληρες καθαρισμένες
- 1 μικρή κολοκύθα
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 20 ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 300 ml κρασί λευκό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. βούτυρο
- 2-3 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
- 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
- Χυμό από 2 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
- Καθαρίζω την κολοκύθα την κόβω σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο.
- Απλώνω την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και τα καρότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνω τα ψάρια και τα ραντίζω με το χυμό από το 1 λεμόνι.
- Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, απλώνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια.
- Στρώνω τα ψάρια, χαράζω λίγο το δέρμα τους σε 2-3 σημεία και σκορπίζω την μαντζουράνα, τον μαραθόσπορο.
- Ραντίζω με το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το δεύτερο λεμόνι.
- Επαναφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 25-30 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου ψησίματος, ανοίγω το φούρνο και με ένα κουτάλι ραντίζω τα ψάρια, με λίγα από τα υγρά του ταψιού, σκορπίζω το βούτυρο επάνω στα ψάρια και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr
Στην Ελλάδα η κατανάλωση ψαριού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διατροφικών συνηθειών. Τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της μεσογείου μας εξασφαλίζουν τα φρεσκότερα και νοστιμότερα ψάρια με τη σφραγίδα και την πιστοποίηση της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece.
Μια εύκολη νόστιμη και απολύτως αντιοξειδωτική συνταγή όπως οι ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ «ΣΤΡΩΜΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ επιβάλλεται να συνοδεύει ένα ελληνικό οικογενειακό τραπέζι.
Οι τσιπούρες Fish From Greece είναι πλούσιες σε απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α για υγιή όραση και προστασία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, ασβέστιο για γερά οστά και βιταμίνη D για ενίσχυση και προστασία του ανοσοποιητικού.
Η παραπάνω συνταγή είναι πλήρως αντιοξειδωτική με αντιφλεγμονώδη προστασία από τις ιδιότητες του κρεμμυδιού, της μαντζουράνας και του σκόρδου. Η προσθήκη καρότου και μαραθόσπορου και της γλυκοπατάτας ,εμπλουτίζουν τη συνταγή με βιταμίνη Α και βιταμίνη C και σε συνδυασμό με το λεμόνι και τα ντοματίνια δίνεται μια γλυκόξινη γεύση στο φαγητό.
Τέλος, η κολοκύθα προσφέρει ασβέστιο, μαγνήσιο στην συνταγή και το σβήσιμο με κρασί απογειώνει όλους αυτούς τους συνδυασμούς στον ουρανίσκο με αρώματα, γεύσεις και παράλληλα χαμηλό θερμιδικό φορτίο.
Πηγή: www.logosdiatrofis.gr
- 4 τσιπούρες ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, ολόκληρες καθαρισμένες
- 1 μικρή κολοκύθα
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 20 ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 300 ml κρασί λευκό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. βούτυρο
- 2-3 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
- 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
- Χυμό από 2 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
- Καθαρίζω την κολοκύθα την κόβω σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο.
- Απλώνω την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και τα καρότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνω τα ψάρια και τα ραντίζω με το χυμό από το 1 λεμόνι.
- Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, απλώνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια.
- Στρώνω τα ψάρια, χαράζω λίγο το δέρμα τους σε 2-3 σημεία και σκορπίζω την μαντζουράνα, τον μαραθόσπορο.
- Ραντίζω με το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το δεύτερο λεμόνι.
- Επαναφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 25-30 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου ψησίματος, ανοίγω το φούρνο και με ένα κουτάλι ραντίζω τα ψάρια, με λίγα από τα υγρά του ταψιού, σκορπίζω το βούτυρο επάνω στα ψάρια και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
Στην Ελλάδα η κατανάλωση ψαριού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διατροφικών συνηθειών. Τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της μεσογείου μας εξασφαλίζουν τα φρεσκότερα και νοστιμότερα ψάρια με τη σφραγίδα και την πιστοποίηση της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece.
Μια εύκολη νόστιμη και απολύτως αντιοξειδωτική συνταγή όπως οι ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ «ΣΤΡΩΜΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ επιβάλλεται να συνοδεύει ένα ελληνικό οικογενειακό τραπέζι.
Οι τσιπούρες Fish From Greece είναι πλούσιες σε απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α για υγιή όραση και προστασία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, ασβέστιο για γερά οστά και βιταμίνη D για ενίσχυση και προστασία του ανοσοποιητικού.
Η παραπάνω συνταγή είναι πλήρως αντιοξειδωτική με αντιφλεγμονώδη προστασία από τις ιδιότητες του κρεμμυδιού, της μαντζουράνας και του σκόρδου. Η προσθήκη καρότου και μαραθόσπορου και της γλυκοπατάτας ,εμπλουτίζουν τη συνταγή με βιταμίνη Α και βιταμίνη C και σε συνδυασμό με το λεμόνι και τα ντοματίνια δίνεται μια γλυκόξινη γεύση στο φαγητό.
Τέλος, η κολοκύθα προσφέρει ασβέστιο, μαγνήσιο στην συνταγή και το σβήσιμο με κρασί απογειώνει όλους αυτούς τους συνδυασμούς στον ουρανίσκο με αρώματα, γεύσεις και παράλληλα χαμηλό θερμιδικό φορτίο.
Πηγή: www.logosdiatrofis.gr