Θεσσαλικό Tαμπουλε με φακές, κους κους και λουκάνικο Φαρσάλων


Εύγευστο, δροσιστικό, υγιεινό, το ταμπουλέ 
έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό 
το μεγάλο, φανατικό κοινό του.
Μια πολύ ωραία συνταγή ακολουθεί, για να τη δοκιμάσετε άμεσα :-)

 Υλικά για την σαλάτα:

250 γρ. φακές Φαρσάλων βρασμένες
250 γρ κους-κους "Aντωνοπουλος"
1 /2 κιλό λουκάνικο Φαρσάλων "Aργυράκης"
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 μικρό αγγούρι κατά προτίμηση Κνωσού
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό 

Υλικά για το ντρέσιγκ:

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό*
1    κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή ή πικάντικη*
1    κουταλάκι του γλυκού μέλι "σαβιολάκης"
2    κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
4    κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο "αβέα "
Θυμάρι ή Ρίγανη
Αλάτι

Για το σερβίρισμα:
"Παξιμάδια ντουρουντους "

Εκτέλεση :
1 )βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και όχι να μας λιώσουν ,για περίπου 45 λεπτά .
2)Συνεχίζουμε με το κους-κους το οποίο βράζουμε και στην συνέχεια σουρώνουμε ,κρυώνουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν τα περιττά υγρά του .
3)Ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε μικρά ζαρακια .
4)Κόβουμε το λουκάνικο και αυτό σε ζαράκια και το περνάμε από τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό αλλά και ζουμερό .
5)Αναδεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινκ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν .
6)Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπώλ και ανακατεύουμε μέχρι να σμίξουν καλά , στην συνέχεια προσθέτουμε το ήδη έτοιμο ντρέσινκ .
7)Ιδανικά αφήνουμε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και να νοστιμίσετε ακόμα περισσότερο .
8)Σερβίρετε με σπασμένα κρητικά παξιμάδια.

Τη συνταγή υπογράφει ο Chef Βασίλης Πατσής, πηγή : greekqualityproducts.gr

Νεότερη Παλαιότερη