Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 20 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένος σε φέτες 2cm
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρι
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γ τουρμέρικ
  • 1 κ.γ. αλεσμένο πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. Ινδικό μείγμα μπαχαρικών Garam Masala (Γκαράμ Μασάλα)
  • 2 λεμόνια, χυμός και ξύσμα
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • 1 συσκευασία ρεβύθια σε κονσέρβα
  • 400 γραμμάρια γλυκοπατάτες πλυμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 15 γραμμάρια φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 «Σπιτικός» Ζωμός Κότας Knorr
  • 1,5 λίτρο νερό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κόλιαντρο
  • γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
  • άγριο ρύζι
  • Μέθοδος
    • 1Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τρίβουμε το τζίντζερ και λιώνουμε το σκόρδο.
    •  2Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
    •  3Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το νερό.
    •  4Μαγειρεύουμε για 60λεπτά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
    •  5Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
    •  6Ρίχνουμε λίγο φρέσκο κόλιαντρο
    • Πηγή: knorr.gr
Νεότερη Παλαιότερη