Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 20 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 600 γραμμάρια φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένος σε φέτες 2cm
- 1 κ.γ. σκόνη κάρι
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ τουρμέρικ
- 1 κ.γ. αλεσμένο πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. Ινδικό μείγμα μπαχαρικών Garam Masala (Γκαράμ Μασάλα)
- 2 λεμόνια, χυμός και ξύσμα
- 1 ντομάτα κονκασέ
- 1 συσκευασία ρεβύθια σε κονσέρβα
- 400 γραμμάρια γλυκοπατάτες πλυμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 15 γραμμάρια φρέσκο κόλιαντρο
- 1 «Σπιτικός» Ζωμός Κότας Knorr
- 1,5 λίτρο νερό
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. αλεσμένο κόλιαντρο
- γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
- άγριο ρύζι
- Μέθοδος
- 1Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τρίβουμε το τζίντζερ και λιώνουμε το σκόρδο.
- 2Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
- 3Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το νερό.
- 4Μαγειρεύουμε για 60λεπτά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
- 5Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- 6Ρίχνουμε λίγο φρέσκο κόλιαντρο
- Πηγή: knorr.gr