Καλή επιτυχία!
Βουτυρώνετε το τηγάνι όσο συχνά χρειάζεται. Προαιρετικά, καθώς θα τοποθετείτε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο, μπορείτε να τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Μπορείτε να τα τυλίξετε ένα-ένα, είτε είναι πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη, είτε όχι. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε μαρμελάδα φράουλα επάνω στο καθένα από αυτά και στη μέση μια ποσότητα σαντιγύ. "Γυρίστε" τα 2 φορές και απολαύστε τα!
Πηγή: wanderingwagars.com
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 αυγά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 κ.γ. baking soda
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα (μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Προαιρετικά:
- Μαρμελάδα φράουλα
- Σαντιγύ
Οδηγίες
- Σε ένα μπωλ ανάδευσης, βάλτε τα αυγά και το γάλα και χτυπήστε τα. Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, την καστανή ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίστε να χτυπάτε, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Αφήστε το μείγμα να "ξεκουραστεί" για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
- Λυώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μείγμα
- Θερμάνετε ένα μικρό, επίπεδο τηγάνι και βουτυρώστε το ελαφρά.
- Ρίξτε αρκετό από το μείγμα ώστε να καλύψει την επιφάνεια του σκεύους σε ένα λεπτό στρώμα. Μόλις γίνει η μία πλευρά, γυρίστε το pancake από την άλλη, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα και ψήστε το και από την άλλη.
- Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος