Φιλέτο στήθος διπλοψημένο με σαλάτα κολοκυθιού, πολύχρωμα τοματίνια και baby ρόκα

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπανδρέου
 

ΜερίδεςΧρόνος ΠροετοιμασίαςΧρόνος Μαγειρέματος
415λεπτά12-14λεπτά

Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με ένα μαντολίνο τα κολοκυθάκια σε λεπτές μακρόστενες φέτες, και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  4. Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Αποσύρετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-16 λεπτά.
  6. Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά, τα κόβετε σε 4-5 φέτες το κάθε ένα και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με την σαλάτα κολοκυθιού και την baby ρόκα από πάνω.
Νεότερη Παλαιότερη