Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. λάχανο
350 γρ. ψημένες κόκκινες πιπεριές ΕΔΕΜ
1 ξερό κρεμμύδι
3 καρότα
2 πράσα
2 κλωναράκια σέλερι
100 γρ. σάλτσα τομάτας
60 γρ. ρύζι καρολίνα
80ml ελαιόλαδο
600ml καυτό ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο, το αλατίζουμε και το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να “μαραθεί”.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Τρίβουμε στο ρεντέ τα καρότα, ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο βαθύ σκεύος με καπάκι και ψήνουμε για 50’ στους 200ο C.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ ακόμη.
Σερβίρουμε το λαχανόρυζο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
Πηγή: newslink.gr