Συνταγή για λαχταριστή, γευστικότατη τυρόπιττα, που σας προτείνω ανεπιφύλακτα, ακολουθεί:
- 150 ml ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλ. φρέσκο γάλα
- 1/2 κ.γ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Λαχανικών σε κόκκους
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, λιωμένες στο μπλέντερ
- 3-4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή) σε σκόνη
- 1/2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ετοιμασία
- 1Ρίχνουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και καβουρδίζουμε ελαφρά το αλεύρι.
- 2Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, τον Knorr Extra Γεύση ζωμό σε κόκκους και τον πολτό πιπεριάς. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
- 3Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, τον δυόσμο, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
- 4Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί, αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
- 5Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- 6Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄.
- πηγή: knorr.com