ΥΛΙΚΑ
450 γρ ζυμαρικά πένες, ριγκατόνι, βίδες ή φιογκάκια1/2 φλ καρύδια, ψημένα1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό1 μέτριο κρεμμύδιαλάτιπιπέρι1 σκελίδα σκόρδο3/4 φλ πλήρες γάλα115 γρ κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών1/4 φλ παρμεζάνα, τριμμένη1 πρέζα μοσχοκάρυδο115 γρ blue cheese1/4 φλ σχοινόπρασο, κομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Κρατάμε 1/4 φλ από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα γυρνάμε στην κατσαρόλα.
- Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να βγει το άρωμά τους, για 6-8 λεπτά.
- Όσο ψήνονται τα καρύδια, ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε με καπάκι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Βάζουμε και το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το γάλα και ζεσταίνουμε, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα τυριού, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει, για 2-3 λεπτά.
- Μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά ρίχνουμε τη σάλτσα, το blue cheese και τα καρύδια, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει.
- Σερβίρουμε με σχοινόπρασο.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στον ιστότοπο του Δημήτρη Σκαρμούτσου.