Αντιοξειδωτικά από κόκκινα φρούτα, προβιοτικά από γιαούρτι και κεφίρ, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όλα σε ένα ποτήρι για να αρχίσουμε τη μέρα μας γεμάτοι ενέργεια.
Για 2 Μερίδες, Υλικά
1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα (μύρτιλα, φράουλες, σμέουρα)
1 μπανάνα
1 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (καλύτερα κατσικίσιο, αν η γεύση του σας "πάει")
1 φλιτζάνι κεφίρ
1 κ.σ. μέλι
Ετοιμασία
Κόβουμε την μπανάνα σε κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Σερβίρουμε σε 2 ποτήρια.
Cook's Tip: Αν δεν έχουμε φρέσκα, επιλέγουμε κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα. Μπορούμε να σερβίρουμε με σπόρους ροδιού.
Doctor's Tip: Τα φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των berries όπως τα μύρτιλλα (blueberries) και τα σμέουρα (rapsberries) είναι από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών.
Διατροφική αξία ανά μερίδα:258 Kcal
Πρωτεΐνες: 11,7 γρ. - Υδατάνθρακες: 39 γρ., από τους οποίους σάκχαρα 32 γρ., και φυτικές ίνες 2,8γρ., Λιπαρά 6,6 γρ.
Από τις "25 συνταγές για όμορφη σιλουέτα", μια συνεργασία της Tzimas Cosmetics με την I Cook to heal.
photo credit: evolvingtable.com |