Το λαχταριστό καρυδόπαστο "Λουκάς", συναντά την λευκή σοκολάτα! Λατρεμένος συνδυασμός, εύκολα και απλά...
Yλικά
400 γρ καρυδόπαστο Λουκάς κομμένο σε κύβους
Υλικά για το γλάσο
600 γρ λευκή σοκολάτα σπασμενη
400 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
τριμμένο καρύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι και μόλις φτάσει στο σημείο πριν τον βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Τη διατηρούμε ζέστη σε μπεν μαρί. Βουτάμε έναν έναν τους κύβους του καρυδόπαστου στην sauce chocolat και τους βάζουμε να στραγγίσουν σε μία σχάρα.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι και αφήνουμε να κρυώσουν και τους απολαμβάνουμε με καλή παρέα!
Έτοιμο σε 20' - Απόδοση 16 τμχ
Πηγή: lukas.gr