ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ


 Μία γρήγορη και εύκολη πρόταση που θα εντυπωσιάσει.

Μια συνταγή της Γιώτας Πολυχρονίδη

Υλικά

700 γρ καλαμαράκια φρέσκα ή καταψυγμένα

50 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο

1 κιλό σπανάκι, ζοχί ή καυκαλήθρες

Χυμό ενός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα κατεψυγμένα καλαμαράκια σε ένα τρυπητό σκεύος και τα αφήνετε να αποψυχθούν.

Καθαρίζετε το φρέσκο καλαμάρι και το κόβετε σε ροδέλες.

Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καλαμαράκια μέχρι να μαραθούν. Στη
συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το μάραθο και το σφηνάκι ούζο. Ανακατεύετε και
προσθέτετε ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζετε και το αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά 20 λεπτά.

Επειδή το σπανάκι και τα καλαμάρια βγάζουν νερό δεν χρειάζεται συνήθως συμπλήρωμα νερού. Αν όμως παρατηρήσετε πώς εξατμίζετε γρήγορα, συμπληρώστε λίγο νερό.

Μόλις το φαγητό βράσει, περιχύνετε με λεμόνι, τρίβετε το πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Γιώτα Πολυχρονίδου

Website: https://jottapolychronidou.com

Facebook: https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou

Instagram: https://www.instagram.com/chef.jotta

Links:
——
[1] https://jottapolychronidou.com
[2] https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou
[3] https://www.instagram.com/chef.jotta

via vwoman.gr

Νεότερη Παλαιότερη