Ένα ριζότο που θα συνοδέψει το γεύμα σας ή θα απολαύσετε μόνο του και δεν θα το χορταίνετε...
Υλικά
- 500 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι
- 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
- 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου ή κύβος ζωμού λαχανικών (διαλυμένος σε 1 λίτρο βραστό νερό)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- 200 ml λευκός ξηρός οίνος
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε φέτες)
- Φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα Bιτάμ Culinesse σε μεγάλο και φαρδύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά και τα μανιτάρια και τα αφαιρούμε και αυτά.
- Σκουπίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε, μέχρι να γυαλίσει και τα σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό που έχουμε ετοιμάσει ήδη, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί. Δέκα λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, καρυκεύουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
- Οταν το ριζότο μας χυλώσει (μετά από 18 λεπτά περίπου), κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε το ριζότο, σκεπασμένο με πετσέτα, για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.