Λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας


 
Λαχταριστά λαζάνια στο φούρνο με πλούσια κρέμα φέτας Χωριό, η οποία χαρίζει πλούσια γεύση και άρωμα στο μοναδικό αυτό κυρίως πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

18 λαζάνια1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο300 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
Για τους κεφτέδες500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάςψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικόψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμοαλάτιπιπέρι1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ φέτας4 κ.σ. βούτυρο3 κ.σ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα  λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας

  1. Bράζουμε πρώτα τις ντομάτες με το ελαιόλαδο για 15′ και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει, ρίχνουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2′, ανακατεύοντας, σταδιακά εκτός φωτιάς ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Κρατάμε τη μισή κρέμα για την επιφάνεια του παστίτσιου.
  5. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτα. Στρώνουμε 6 λαζάνια. Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστους μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο τυρί κρέμα εδώ κι εκεί. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, κεφτέδες, σάλτσα ντομάτας και τυρί κρέμα. Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  6. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25′ στους 200ºC.
  7. Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον. Προσοχή, όταν ξεσκεπάσουμε, το κάνουμε σίγα σιγά για να μη χαλάσουμε την κρούστα. Αφήνουμε να σταθεί το παστίτσιο για 15′ και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Πηγή: Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

minervahorio.gr

Νεότερη Παλαιότερη