Ποιος θα έλεγε "Όχι" σε μια πεντανόστιμη, λαχταριστή κοτόπιτα; Η συνταγή που ακολουθεί, είναι -απλά- ιδανική για κάθε ημέρα!
Υλικά
1 κιλό
φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
1 φλ.
ρύζι Καρολίνα 3αλφα
2
κρεμμύδια
300 γραμ.
κεφαλοτύρι
200 γρ
τυρί φέτα
3
αυγά
1/2 φλ.
σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5
φύλλα κρούστας
αλάτι
πιπέρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μεσαία κομμάτια και τα κρεμμύδια σε τέταρτα
Βράζουμε πρώτα το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού βράσουν, τα καθαρίζουμε από πέτσες και τα ψιλοκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.
Στο μεταξύ, βράζουμε στο ζουμί του κοτόπουλου το ρύζι Καρολίνα 3αλφα για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε τα τρία φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε στο ταψί, αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο ένα ένα.
Αλείφουμε όλο το φύλλο και το τμήμα που προεξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά το ρύζι και το σουρώνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, τη φέτα το σιμιγδάλι, το λάδι και τα αυγά χτυπημένα με το ρύζι Καρολίνα 3αλφα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί όπου έχουμε στρώσει τα φύλλα, στρώνουμε τη γέμιση με το κουτάλι
Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την κοτόπιτα στους 180C για μία ώρα.
Τα πρώτα 45 λεπτά την έχουμε καλυμμένη με αλουμινόχαρτο και το τελευταίο τέταρτο την ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα.