Κινόα: Είναι ένα φανταστικό συνοδευτικό για σχεδόν κάθε γεύμα, Χρησιμοποιήστε την κινόα όπως ακριβώς θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλα δημητριακά (ρύζι ή κριθάρι), ειδικά αν τη μαγειρέψετε με ζωμό αντί για νερό και προσθέστε ένα φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα.
Ταιριάζει με βραστά ή ψητά ψάρια ή κρέας και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πρωινό και σαλάτες.
Υλικά
40 γρ. κινόα (τη ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό της βρύσης)
90 γρ. κοτόπουλο φιλέτο ψημένο στη σχάρα ή βρασμένο
5 άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ ζωμό λαχανικών
¼ κ.γ κύμινο
λίγο κόκκινο πιπέρι
½ κ.γ κάρυ
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ποτήρι ζεστό νερό (ίσως και περισσότερο)
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε την κινόα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και 1 ποτήρι ζεστό νερό.
- Αφού πάρει μία βράση το νερό προσθέτουμε τα μανιταράκια και όλα τα μπαχαρικά εκτός από το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αφήνουμε την κινόα να βράσει για 15-20 λεπτά. Ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο νερό και το προσθέτουμε. Η κινόα χρειάζεται περίπου τον ίδιο χρόνο με το άσπρο ρύζι για να ψηθεί.
- Προς το τέλος προσθέτουμε και το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε ψήσει μέσα στην κατσαρόλα για να βράσει ελάχιστα μαζί με τη κινόα και να απορροφήσει αρκετά υγρά.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Chef Γιώργος Τσελεμεντές (Greek Affair.gr)