Κινόα με κοτόπουλο, πιπέρια και μανιτάρια


 Κινόα: Είναι ένα φανταστικό συνοδευτικό για σχεδόν κάθε γεύμα, Χρησιμοποιήστε την κινόα όπως ακριβώς θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλα δημητριακά (ρύζι ή κριθάρι), ειδικά αν τη μαγειρέψετε με ζωμό αντί για νερό και προσθέστε ένα φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα.

Ταιριάζει με βραστά ή ψητά ψάρια ή κρέας και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πρωινό και σαλάτες.

Υλικά

40 γρ. κινόα (τη ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό της βρύσης)

90 γρ. κοτόπουλο φιλέτο ψημένο στη σχάρα ή βρασμένο

5 άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

½ ζωμό λαχανικών

¼ κ.γ κύμινο

λίγο κόκκινο πιπέρι

½ κ.γ κάρυ

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 ποτήρι ζεστό νερό (ίσως και περισσότερο)

Πώς το κάνουμε:

  • Βάζουμε την κινόα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και 1 ποτήρι ζεστό νερό.
  • Αφού πάρει μία βράση το νερό προσθέτουμε τα μανιταράκια και όλα τα μπαχαρικά εκτός από το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αφήνουμε την κινόα να βράσει για 15-20 λεπτά. Ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο νερό και το προσθέτουμε. Η κινόα χρειάζεται περίπου τον ίδιο χρόνο με το άσπρο ρύζι για να ψηθεί.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε και το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε ψήσει μέσα στην κατσαρόλα για να βράσει ελάχιστα μαζί με τη κινόα και να απορροφήσει αρκετά υγρά.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Chef Γιώργος Τσελεμεντές (Greek Affair.gr)


Νεότερη Παλαιότερη