Ένα πεντανόστιμο πιάτο που είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε

Της Γιώτας Πολυχρονίδου

Υλικά:

800 γρ φιλέτα γλώσσας

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κους κους

200 γρ. κους κους αυθεντικό

180 γρ. ζεστό νερό

1 αγγουράκι, ψιλοκομμένο

1 κολοκύθι μικρό, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυμό ενός λεμονιού

4 κ.σ. λάδι

Δυόσμο

Φωτογραφίες:https://www.instagram.com/photography_studio_iosifina/

Εκτέλεση

Βάζετε το κους κους να φουσκώσει με το ζεστό νερό για μισή ώρα.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να τραβήξει. Όσο πιο πολύ τραβήξει τόσο πιο αρωματικό θα είναι.

Βάζετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σκουπίζετε τα φιλέτα, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και λίγο λεμόνι. Τα τηγανίζετε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.

Βάζετε το κους κους στο πιάτο και σερβίρετε μαζί με τα φιλέτα γλώσσας.

Γιώτα Πολυχρονίδου

Website: https://jottapolychronidou.com

Facebook: https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou

Instagram: https://www.instagram.com/chef.jotta