40 ΛΕΠΤΑ • ΕΎΚΟΛΟ • ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ
Αυτό το πιάτο έγινε με περισσεύματα προετοιμασίας από ένα προηγούμενο τραπέζι σαν έμπνευση της στιγμής και, πιστέψτε με, είναι αυτό που λέμε «φαγάκι». Σερβίρετέ το με φρέσκο ψωμί και φέτα και θα χτυπήσει απ’ ευθείας στο γαστρονομικό σας DNA.
ΥΛΙΚΑ • ΓΙΑ 8 ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
-250 γρ. κιμά χοιρινό
-250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 αυγό
-1 μικρή ντομάτα τριμμένη
-1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
-1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
-δυόσμο ξερό
-3 κούπες ήμερα ραδίκια βρασμένα
-1 κούπα φύλλα από φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
-200 γρ. κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη
-1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
-έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ: Ανακατεύoυμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε 8 κομμάτια. Σε ένα κατσα- ρολάκι σοτάρουμε με έ.π. ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις ξανθίσουν, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και άλλο τόσο νερό. Αλατοπι- περώνουμε και βράζουμε για 10΄.
Σε τηγάνι περνάμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς πατημένα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές και τοποθετούμε σε ταψί στρογγυλό 25 εκ. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε μέχρι το περιεχόμενο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, ανακα- τεύουμε και μοιράζουμε ανάμεσα στα κεφτεδάκια στο ταψί. Ραντίζουμε με τη σάλτσα λίγο έ.π. ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 20΄. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα μέχρι να το σερβίρουμε (τρώγεται και κρύο).
Πηγή: protothema.gr