Μια πεντανόστιμη συνταγή. Ενισχύουμε τη γεύση και το άρωμα του φαγητού μας με τυρί Χωριό Μυρωδάτο και Χωριό ελαιόλαδο ορεινές περιοχές.
ΥΛΙΚΑ
1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο γύρω στο 1,2 κιλό150 γρ. Χωριό Μυρωδάτο Λευκό3 σκελίδες σκόρδο1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο1 κ.γ. πιπέρι1 φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές ΠεριοχέςΡίγανηΑλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Όταν αγοράζετε το μπούτι θα ζητήσετε να σας το ξεκοκαλίσει χωρίς όμως να το χωρίσει σε 2 κομμάτια ούτως ώστε να το γεμίσετε με το τυρί.
- Πλένετε το κρέας με κρύο νερό, το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και το απλώνετε επάνω στο μάρμαρο.
- Λειώνετε τις σκελίδες το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι στο γουδί μέχρι να γίνουν πολτός, τον αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το Χωριό Μυρωδάτο ψιλοκομμένο, πασπαλίζετε με το πιπέρι και ρίχνετε τον μαϊντανό.
- Ανακατεύετε τη γέμιση καλά και την αδειάζετε στο κέντρο του ανοιγμένου μπουτιού. Το διπλώνετε να κλείσει και το δένετε με φυτικό σπάγκο σε 3 σημεία. Στην αρχή, στο τέλος και στη μέση.
- Το βάζετε σε ταψί, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε τη ρίγανη.
- Σκεπάζετε το ταψί με λαδόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα στους 180ο , αμέσως μετά αφαιρείτε το λαδόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30-45 λεπτά. Όταν το κρέας γίνει τρυφερό το αφήνετε να χλιαρέψει, αφαιρείτε τους σπάγκους και το κόβετε σε φετούλες.Γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές ή ένα βουτυράτο πουρέ.
Πηγή: minervahorio.gr