Πιλάφι με καστανό ρύζι, αμύγδαλα, σταφίδες και κάστανα

 



Θα χρειαστώ υλικά για

1 μερίδες
  • 150 g κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 g καστανό ρύζι, βρασμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 150 ml ζωμό κρέατος
  • 1/4 μπαχάρι, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 g βούτυρο
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
  • 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 1 κ.σ. κράνμπερις
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 g μανιτάρια καφέ, κομμένα σε φέτες
  • 100 g γλυκοπατάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 150 g κάστανα, βρασμένα και ψιλοκομμένα

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν ελαφρά. 2. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τα μανιτάρια, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. 3. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’ και αποσύρουμε. 4. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κάστανα, τα κράνμπερις, τη σταφίδα, το κουκουνάρι και το ρύζι, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 10’. 5. Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό πασπαλισμένο με τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό. Tips: -Μπορούμε εκτός από κιμά να χρησιμοποιήσουμε και μοσχαρίσιο συκώτι ψιλοκομμένο
Νεότερη Παλαιότερη