Μπανανόψωμο Chiquita με Σοκολάτα


Σας αρέσουν οι μπανάνες και η σοκολάτα; Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας. 
Μία μόνο μπουκιά από αυτό το μπανανόψωμο με σοκολάτα είναι αρκετή για να σας πείσει. 

Συστατικά για 2 μερίδες

4 μπανάνες Chiquita
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
30 γρ. κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
75 γρ. κομμάτια γάλακτος σε διακόσμηση

Βήμα1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C.
Βήμα2
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδίστε 3 μπανάνες Chiquita, λιώστε τις με ένα πιρούνι και αφήστε τις στην άκρη.
Βήμα3
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα. Όσο χτυπάτε τα υλικά, προσθέστε τις λιωμένες μπανάνες Chiquita στο μείγμα.
Βήμα4
Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη μπέικιν πάουντερ, το κακάο σε σκόνη και το αλάτι. Προσθέστε σε δόσεις αυτά τα υλικά στο μείγμα με τις μπανάνες Chiquita, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο, λείο μείγμα.
Βήμα5
Προσθέστε τη σοκολάτα γάλακτος στο μείγμα με μια κουτάλα.
Βήμα6
Ξεφλουδίστε την τελευταία μπανάνα Chiquita και κόψτε τη σε κομμάτια.
Βήμα7
Με μια κουτάλα, βάλτε το μείγμα σε μια λαδωμένη αποσπώμενη φόρμα και προσθέστε τις φέτες μπανάνας Chiquita από πάνω. Ψήστε τη για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βήμα8
Λιώστε τη λευκή σοκολάτα και περιχύστε τη πάνω στο κέικ.

 

Νεότερη Παλαιότερη