Σας αρέσουν οι τυρόπιτες αλλά θέλετε να τις δοκιμάσετε στην πιο light αλλά και διαφορετική εκδοχή τους; Δοκιμάστε να φτιάξετε τη σούπερ τυρόπιτα χωρίς φύλλο που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή breakfast@star.

Υλικά της Συνταγής 

· 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
· 240 γρ. ηλιέλαιο
· 240 γρ. γάλα 3,5%
· 5 αυγά
· 600 γρ. τυρί φέτα


· 200 γρ. γιαούρτι 2%
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα
Υλικά για το σερβίρισμα
· 10 φύλλα φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1’.
· Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα , το πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμα 2’.
· Τρίβουμε τη φέτα σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα φύλλα από τα μυρωδικά, ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή με μαριζ.
· Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο, στα τοιχώματα και τη βάση, στρογγυλού ταψιού(34 εκατοστά).
· Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 50’.
· Σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.

Δείτε το breakfast@star

Νεότερη Παλαιότερη