Αν ψάχνετε μια συνταγή, καλοκαιρινή, απολαυστική, πεντανόστιμη, σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτήν που ακολουθεί και ...τα λέμε πάλι :-)
Καλή σας επιτυχία!
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κύβους
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 ώριμες ντομάτες ή 1½ κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- ¾ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες ως εξής: Χαράζουμε ένα σταυρό στη βάση τους και τις βουτάμε για λίγο σε ζεματιστό νερό. Αμέσως μετά τις ρίχνουμε σε κρύο νερό και ύστερα τις ξεφλουδίζουμε με ευκολία. Τις κόβουμε στη μέση, πιέζουμε να φύγουν οι σπόροι και τις ψιλοκόβουμε σε κυβάκια ή τις περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί το σκόρδο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της ντομάτας. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, το κέλυφος και το εντεράκι της πλάτης, αφήνοντας μόνο τις ουρές τους.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες. Τις μεταφέρουμε σε γιουβέτσι (πυρίμαχο σκεύος) και τις περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα της ντομάτας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα με τις γαρίδες. Προσθέτουμε τους κύβους της φέτας ΗΠΕΙΡΟΣ, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγη πάπρικα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει η φέτα.
Σερβίρουμε το φαγητό στο τραπέζι μαζί με το πυρίμαχο σκεύος.
Μυστικό
Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη και να μοιράσουμε ομοιόμορφα τις γαρίδες, τη σάλτσα και τη φέτα.
www.epiros.gr