Είναι τρεις οι τρόποι οι πιο διαδεδομένοι τρόποι «μπολιάσματος» του φαγητού μου μαγειρεύεται και ξαφνικά του παραπέφτει αλάτι μέσα. Αλλά υπάρχει και… νικητής.
Ο ένας είναι το ψωμί. Μια φέτα μέσα, τραβάει το αλάτι, αλλά μουλιάζει κιόλας, μπορεί να βγάλει ψίχα και να μας χαλάσει τη συνταγή. Αν δεν έχουμε άλλο, γίνεται η δουλειά.
Ο δεύτερος είναι το καρότο. Αυτό έχει άλλον κίνδυνο. Οτι θα βγάλει τη γεύση του στο φαγητό. Η οποία είναι μια χαρά βέβαια, αλλά μπορεί να μην ταιριάζει με το φαγητό μας.
Ο… νικητής, είναι η πατάτα. Καθαρίζουμε μία, την πετάμε μέσα, την αφήνουμε να βράσει, την αφαιρούμε στο τελείωμα του μαγειρέματος. Τραβάει μεγάλη ποσότητα αλατιού, δεν αφήνει… ίχνη και ούτε αλάτι, ούτε ζημιά.
www.kalopernao.gr