Τσίπουρο ΑΡΟΔΟ: ένα ακόμα νέο, παραδοσιακό ελληνικό απόσταγμα, χωρίς γλυκάνισο, προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της Beverage World

 


Τσίπουρο: Ένα ελληνικό ελιξίριο για υγεία και ευτυχία

Όσον αφορά τα παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα, το τσίπουρο ξεχωρίζει ως αγαπημένο συστατικό στην κουλτούρα και την κουζίνα της χώρας. Φτιαγμένο από τον πυρήνα των σταφυλιών, αυτό το διαυγές και ισχυρό ποτό είναι σύμβολο παράδοσης, επιβράβευσης στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας, φιλίας, καλής παρέας, ακόμη και οφελών για την υγεία, αν καταναλώνεται με μέτρο!

  • Οι καταβολές του τσίπουρου

Το τσίπουρο, που χρονολογείται από την αρχαιότητα, αποτελεί μέρος της ελληνικής κληρονομιάς εδώ και αιώνες. Αρχικά φιλοτεχνημένο από μοναχούς ως τρόπος χρήσης των φλοιών που έχουν απομείνει μετά την παραγωγή κρασιού, το τσίπουρο έχει εξελιχθεί σε ένα λαϊκό πνεύμα που απολαμβάνουν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες.

  • Οφέλη για την υγεία από το τσίπουρο

Με το μέτρο να είναι είναι το κλειδί για την κατανάλωση αλκοόλ, το τσίπουρο πιστεύεται ότι προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όταν το απολαμβάνουμε υπεύθυνα:

Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες: Το τσίπουρο περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες και στη μείωση της φλεγμονής.

Πεπτικό Βοήθημα: Παραδοσιακά, το τσίπουρο χρησιμοποιείται ως πεπτικό βοήθημα μετά τα γεύματα, βοηθώντας στην ανακούφιση της ενόχλησης του στομάχου και στην προώθηση της πέψης.

Υγεία της καρδιάς: Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση τσίπουρου μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία της καρδιάς, όπως μείωση της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της κυκλοφορίας.

  • Πώς να απολαύσετε το τσίπουρο

Είτε το πιείτε "ακέραιο", είτε το ανακατέψετε σε κοκτέιλ, είτε το απολαύσετε με μεζέδες, το τσίπουρο προσφέρει μια ευέλικτη εμπειρία ποτού. Δείτε μερικούς δημοφιλείς τρόπους για να απολαύσετε το τσίπουρο:

Συνδυασμοί μεζέ: Το τσίπουρο συνδυάζεται τέλεια με μια ποικιλία από μεζέδες, όπως ελιές, τυριά και ψητά κρέατα.

Δημιουργίες κοκτέιλ: Γίνετε δημιουργικοί με το τσίπουρο αναμειγνύοντάς το σε κοκτέιλ όπως το κλασικό απλό Τσίπουρο ή ένα δροσιστικό Τσίπουρο Μοχίτο.

  • Η Πολιτιστική Σημασία του Τσίπουρου

Ανακαλύπτοντας την Πολιτιστική Αξία του Τσίπουρου

Όσον αφορά τον ελληνικό πολιτισμό, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τη σημασία του τσίπουρου. Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό ποτό, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές πολλών Ελλήνων και είναι βαθιά ριζωμένο στην ιστορία και τις παραδόσεις της χώρας, γεγονός που το καθιστά κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό ποτό.

  • Σύντομη Ιστορία του Τσίπουρου

Το τσίπουρο φτιάχνεται από τον πυρήνα των σταφυλιών αφού έχουν πατηθεί για οινοποίηση. Στην Ελλάδα παράγεται εδώ και αιώνες, με την προέλευσή του να χρονολογείται από τη βυζαντινή εποχή. Αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για ιατρικούς σκοπούς, το τσίπουρο έγινε τελικά ένα δημοφιλές ποτό που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια κοινωνικών συγκεντρώσεων, εορτασμών και θρησκευτικών εορτών.

  • Σύμβολο της Ελληνικής Φιλοξενίας

Στον ελληνικό πολιτισμό, η προσφορά τσίπουρου στους επισκέπτες είναι ένδειξη φιλοξενίας και ζεστασιάς. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας, συνηθίζεται να υποδέχονται τον επισκέπτη με ένα μικρό ποτήρι τσίπουρο, συνοδευόμενο από τοπικό μεζέ, χειρονομία που όχι μόνο καλλιεργεί μια αίσθηση σύνδεσης και συναδελφικότητας, αλλά δείχνει επίσης τη γενναιοδωρία και τη φιλόξενη φύση του ελληνικού λαού.

  • Τελετουργίες και παραδόσεις

Το τσίπουρο είναι βαθιά συνυφασμένο με διάφορες τελετουργίες και παραδόσεις στην Ελλάδα. Από τη διαδικασία της απόσταξης, που είναι συχνά μια κοινή δραστηριότητα με φίλους και συγγενείς, μέχρι την ευχή «στην υγεία μας» πριν πιούμε μια γουλιά, κάθε πλευρά της κατανάλωσης τσίπουρου είναι γεμάτη παράδοση και συμβολισμούς. 

Λειτουργεί ως σύμβολο ενότητας, φιλίας και γιορτής, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά σε στιγμές χαράς και συντροφικότητας.

  • Η πρότασή μας: ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΡΟΔΟ

Το τσίπουρο ΑΡΟΔΟ είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο

ανανεωμένο “all around the clock” portfolio της Beverage World, το οποίο ενισχύει τη νέα

κατηγορία των ελληνικών αποσταγμάτων. Πρόκειται για ένα τσίπουρο αποκλειστικής

παραγωγής για την εταιρεία, που έχει στόχο να ταξιδέψει τους καταναλωτές και να τους

συντροφεύσει στις όμορφες στιγμές τους γύρω από το τραπέζι.

Με το συμβολικό όνομα ΑΡΟΔΟ – καράβι που δεν πιάνει λιμάνι – το νέο τσίπουρο μας

υπενθυμίζει ότι σημασία έχει το ταξίδι με ή χωρίς παρέα και όχι τόσο ο προορισμός. Για

αυτό, έρχεται να μας ταξιδέψει νοητά σε θαλασσινά ταξίδια και εικόνες καλοκαιριού και να

μας συνοδέψει σε αυθεντικές στιγμές διασκέδασης και ανεμελιάς.

Το διπλής απόσταξης τσίπουρο ΑΡΟΔΟ παράγεται με φροντίδα και αγάπη εμποτισμένη σε

κάθε σταγόνα σε παραδοσιακά αποστακτήρια με χάλκινους άμβυκες, χωρίς προσθήκη

γλυκάνισου. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί μεράκι και αφοσίωση, αλλά οδηγεί

και σ’ ένα τελικό αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας. Η παραδοσιακή συνταγή του ΑΡΟΔΟ από

επιλεγμένες ποικιλίες από Μοσχάτο Αμβούργου και Ροζακί Θράκης, το κάνουν να ξεχωρίζει

στην κατηγορία λόγω της γεμάτης γεύσης και των πλούσιων αρωμάτων.

Το τσίπουρο ΑΡΟΔΟ διανέμεται αποκλειστικά από την Beverage World σε όλη την Ελλάδα.

Νεότερη Παλαιότερη